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Friday 27 June 2014

Lemon Curd and Blueberry Tart




Ingredients:

for the pastry:
250 g flour
125 g butter
1 egg
100 g sugar

for the lemon curd:
90 g butter, cold
2 eggs
1/2 cup lemon juice
125 g sugar
125 g cream cheese

250 g blueberries, for the topping

Preheat the oven to 180°.
Prepare the pastry: cut the butter into cubes, and work it into the flour and sugar until crumbly, without big lumps. Then add the egg and knead until smooth. Refrigerate for 30 minutes or more.
Roll out the dought in a rectangle big enough to cover bottom and sides of your tart tin. Make holes on the base using a fork, cover with a sheet of packment paper and put some rise or been on it. Refrigerate again for at least 30 minutes.
Bake for 10 minutes, then take off the paper and rise/beens and cook for another 5 minutes.
Let cool.

Meanwhile prepare the lemon curd. Put a bowl over a pan of simmering water. Add the butter, sugar, lemon juice and eggs. Cook stirring constantly until the curd thickens (about 15 minutes). Take off the heat, let cool, then add the cream cheese. Refrigerate.
Arrange the tart spreading the curd over the pastry shell. Put the blueberries.
And eat it :)


Ingredienti:

per la pasta frolla:
250 g farina
125 g burro
1 uovo
100 g zucchero

per la crema al limone:
90 g burro
2 uova
1/2 tazza succo di limone
125 g zucchero
125 g crema spalmabile

250 g mirtilli


Accendere il forno a 180°.
Preparare la pasta frolla unendo il burro freddo, tagliato a cubetti fino ad ottenere un composto sbriciolato, senza grumi. Unire l'uovo e impastare fino a che non è ben liscio ed elastico. Mettere in frigo per 30 minuti.
Stendere l'impasto a seconda delle dimensioni della teglia da crostata. Bucherellare la base con una forchetta, coprire tutto con un foglio di carta forno e adagiarvi sopra del riso/fagioli secchi. Mettere in frigo per almeno altri 30 minuti. Cuocere la pasta frolla per 10 minuti, togliere la carta e il riso/fagioli e cuocere altri 5 minuti. Far freddare completamente.
Nel frattempo preparare la crema. Cuocere a bagnomaria il burro, lo zucchero, il succo di limone e le uova per circa 15 minuti, o finchè non è ben assodato. Una volta bene freddo aggiungere la crema spalmabile.
Assemblare la crostata spalmando la crema sulla pasta frolla e decorare con i mirtilli.





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