Sunday, 18 May 2014

Rose Water Madeleines

These are gorgeous. No need for many words.
They remain soft, chewy and rich for days.



Ingredients

5 eggs, separated
150 g butter, melted
100 g sugar
200 g flour
2 Tbsp rose water


Using an electric beater whip the whites until firm.
Whisk the yolks and the sugar until pale. 
Add the butter and stir until well mixed.
Add the egg whites, alternating with the flour, and rose water.
Put the mixture in a madeleine tin.
Bake at 180° for 11-12 minutes
Let cool.


Ingredienti:
5 uova, tuorli e albumi separati
150 g burro
100 g zucchero
200 g farina
2 cucchiai di acqua di rose

Montare a neve ferma gli albumi. Con le fruste elettriche sbattere tuorli e zucchero fino a quando non diventano chiari e aumentano di volume. Unire il burro fuso e mescolare bene. Aggiungere gli albumi, alternando con la farina, e l'acqua di rose.
Mettere il composto nell'apposita teglia da madeleines e cuocere a 180° per 11-12 minuti

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